Cosmetica medicala

Procesul cronologic de imbatranire al pielii

Imbatranirea pielii este treptata, un proces ireversibil care apare ca un numar de schimbari ale aspectului si texturii diferitelor structuri de piele.

In mod obisnuit sunt acceptate 4 stadii de imbatranire ale pielii care dezvaluie varsta biologica a pielii care nu intotdeauna corespunde cu cea a varstei cronologice.

 

ETAPA I

MODIFICARI                                                                                                     

- Crestere in procesul oxidativ si in actiunea radicalilor liberi.                          

- Crestere in pierderea de apa din zona transepidermala si reducerea nivelurilor de aminoacizi si proteine.

- Slabirea peretelui celular.      

CONSECINTE

- Crestere in opacitatea pielii.

- Linii fine de expresie.

- Riduri fine.

ETAPA II

MODIFICARI

- Reducerea capacitatii de sinteza a fibroblastelor, care determina o reducere a nivelurilor de fibre de colagen si elastina.                    

- Reducerea cantitatii si calitatii ale elementelor structurale, care sunt parte a structurii de suport a dermei (substanta fundamentala).

CONSECINTE

- Reducerea grosimii dermei care implica o pierdere a fermitatii pielii si a rezistentei mecanice.

- Cresterea in adancime a ridurilor.

ETAPA III

MODIFICARI

- Reducerea numarului de celule care intra in stadiul de maturizare pentru a produce diferitele structuri ale pielii (incetinirea reinnoirii celulare).

- Pierderea eficacitatii procesului metabolic care conduce la deteriorarea pielii.

- Deteriorarea straturilor externe ale epidermei si reducerea calitatii tesuturilor pielii.  

CONSECINTE

- Disparitia graduala a elasticitatii impreuna cu lipsa fermitatii.

- Riduri profunde.

ETAPA IV

MODIFICARI

- Destructurarea jonctiunilor intracelulare ale straturilor externe ale pielii.                                                                                                           

- Reducerea si pierderea functiilor metabolice in diferite glande ale pielii (sebacee si sudoripare).

- Hiperkeratinizarea stratului cornos (dur la atingere).

CONSECINTE

- Pierderea definitiei conturului facial.

- Cresterea in fragilitatea pielii.

- Riduri foarte profunde.

Cele 4 grade de imbatranire trebuie tratate individual si secvential prin intermediul unui numar de tratamente de prevenire si paliative. Astfel, se recomanda utilizarea urmatoarelor produse in functie de etapa de imbatranire semnalata:

Cosmetica medicala Conține 20 produse.

Subcategorii

 • Linia Energy C

  LINIA ENERGY C – Produse profesionale  antiaging recomandate pentru stagiul I de imbatranire a pielii  ce au un efect antioxidant, dau stralucire si luminozitate maxima pielii datorita concentratiei de Vitamina C si actioneaza  pentru a  preveni aparitia  ridurilor si a liniilor de expresie.

  Gradul I – Energy C (vitamina C)

  Vitamina C (acidul ascorbic) este o substanta activa care previne imbatranirea pielii. Aplicata topic, ramane in piele timp de 48 de ore, iar raspunsul terapeutic obtinut este de 30 de ori mai mare decat administrarea orala. Eficacitatea sa a fost descoperita in mai multe studii in vivo si in vitro care subliniaza urmatoarele proprietati:

  Antioxidant:

  Vitamina C aplicata topic indeplineste o dubla actiune antioxidanta: neutralizeaza radicalii liberi ai celulelor prin furnizarea de electroni si participarea in regenerarea vitaminei E, esentiala pentru protectia membranei celulei lipidice.

  Protector UVA si UVB:

  Prin actiunea de neutralizare a radicalilor liberi, vitamina C  indeplineste o actiune atat de prevenire, cat si de atenuare a daunelor  produse de radiatiile ultraviolete in celulele epidermului.

  Aplicata inainte de expunerea solara, vitamina C  se comporta ca un fotoprotector biologic. Dupa expunere, actiunea sa anti-inflamatorie permite reducerea eritemelor post-solare.

  Stralucitor:

  Vitamina C este un real agent de albire. Lumineaza fata si imbunatateste leziunile pigmentare de diferite origini (melasma, post-acnee etc). Dupa neutralizarea cuprului, inactiveaza tirozinaza, indeplinind astfel o actiune de preventie la formarea de hiperpigmentari.

  Promotor al sintezei de colagen

  Vitamina C  aplicata topic este capabila sa provoace formarea de procolagen I si III, precursorii colagenului dermal. Studii efectuate in vivo au aratat ca aplicarea topica a vitaminei C creste numarul de fibre elastice si fibroblaste active, imbunatateste calitatea matricii extracelulare si furnizeaza hidratare, fapt ce ajuta la reducerea liniilor de expresie si a ridurilor fine.

 • Linia Colagen 360

  LINIA COLLAGEN 360 – Produse profesionale antiaging recomandate pentru stagiul II de imbatranire a pielii ce au un puternic efect de fermitate asupra elementelor structurale care pierd din calitate si calitate odata cu trecerea timpului, redensifica si mentin un nivel optim al fibrelor de Colagen si elastina.

  Gradul II – Collagen 360

  Colagenul este cea mai abundenta proteina din piele (70%). De asemenea, reprezinta 25%  din proteinele corpului si este cea mai importanta componenta a matricii extracelulare (strucutura de sprijin).

  Functia sa este de a asigura rezistenta mecanica si fermitate dermei. Reducerea sintezei de colagen are loc oricum in decursul timpului cu o degradare progresiva, precum si o dezorganizare a fibrelor sale, fapt ce cauzeaza distrugerea tisulara si pierderea volumului facial.

  Colagenul  este componenta fundamentala a dermei. Atat grosimea cat si forta eleastica a dermei depind de sinteza de colagen.

   Colagenul marin imbogatit manifesta compatibilitate totala cu celulele pielii si le permite sa functioneze pe doua planuri:

  - Prin furnizarea de unitati structurale: aminoacizii pe care ii contine sunt utilizati ca substrat in derma pentru formarea de neo-colagen.

  - Prin stimularea celulelor implicate in sinteza de colagen: fibroblastele reactioneaza in prezenta aminoacizilor liberi reactivand  productia de colagen.

  Alimentarea cu colagen marin imbogatit imbunatateste elasticitatea pielii datorita actiunii sale de redensificare, solidificare si fermitate a pielii.

  Colagenul marin imbogatit are caracterisitile de a fi asimilabil atat prin aplicare topica (AFARA), dar si pe cale orala (INAUNTRU).

  INAUNTRU: actioneaza in cele mai profunde straturi pentru a hrani si solidifica pielea din interior.

  AFARA: penetreaza al doilea strat al epidermei pentru a actiona unde are pielea nevoie de el.

 • Linia cu Celule Stem

  LINIA STEM CELL – Produse profesionale antiaging cu celule stem  recomandate pentru stagiul III de imbatranire a pielii ce au un puternic efect reparator, de regenerare si de combatere a ridurilor. Concentratia ridicata de extracte celulare din plante din toate produsele liniei celule stem ofera putere de raspuns semnelor avansate de fotoaging si reface  pielea afectata de factori  intrinseci precum stresul sau agentii de mediu.

  Gradul III - Celule stem

  Acestea sunt stramosi ai celulelor care sunt auto-regenerabile si care pot regenera unul sau mai multe tipuri de celule diferentiate.

  Exista populatie adulta de celule stem in diverse tesuturi responsabile pentru reinnoirea, regenerarea si repararea periodica atunci cand apar deteriorari in acestea (actioneaza ca rezerva celulara).

  Celulele stem se pot diviza, fara a-si pierde proprietatile si astfel sa genereze noi celule. Acestea reprezinta sprijinul principal pentru procesul de inlocuire, asa ca protectia si repararea lor este esentiala. Pentru fiecare celula stem protejata, sute de celule epidermale pot fi reinnoite, reparand astfel efectele imbatranirii celulare.

  Celulele stem  ale pielii sunt precursori directi ai celulelor ce se gasesc in diferite straturi epidermale. Datorita abilitatii lor de a se diferentia, pot regenera tesuturi mature.

  Extractul de celule stem din plante este obtinut prin intermediul unui proces biotehnologic. Acesta este caracterizat de bogatia de fitonutrienti si proteine. Cateva studii clinice efectuate cu aceste substante arata urmatoarele proprietati:

  Regenerare si reparare celulara:

  Extractul de celule stem din plante are abilitatea de a proteja si reactiva intr-un mod eficient propriile celule stem dermo-epidermale, intarind structura tesutul conectiv si imbunatatind calitatea si textura pielii.

  Antiriduri profunde

  Prin stimularea activitatii fibroblastelor si a keratinocitelor in producerea de elastina si colagen, extractul de celule stem din plante exercita un puternic efect antiaging si antiriduri asupra pielii.

 • Linia Antiaging...

  LINIA RADIANCE DNA -  Produse profesionale antiaging recomandate pentru faza IV de imbatranire  ce au un efect global antiaging, are scopul de a creste longevitatea celulara, actionand asupra  procesului de refacere si protectie a ADN-ului.Este o linie de produse forte ce actioneaza asupra ridurilor foarte adanci remodeland conturul facial.

  Gradul IV – Radiance DNA

  ADN-ul reprezinta codul care contine toata informatia necesara celulelor noastre pentru a se dezvolta adecvat in decursul timpului. Intr-un scenariu optim, celulele mentin un echilibru intre perioadele de activitate si cele de repaus, iar aceasta le permite sa se refaca dupa agresiuni externe si sa-si metina functiile metabolice intr-o conditie perfecta. Totusi, odata cu imbatranirea, stresul oxidativ si agresiunile legate de mediu, in particular, radiatiile solare si radicalii liberi slabesc mecanismele interne ale pielii afectand ADN-ul  si distrugand echilibrul reprezentat de genele proiectate sa lupte impotriva imbatranirii pielii.

  Cel mai avansat tratament antiaging global de la Mesoestetic include in formula sa inovatia complexul de [meso]recuperare, o combinatie unica de substante active, create special pentru proprietatile lor anti-oxidative, de protejare si reparare a ADN-ului celular. Tehnologia exclusiva bazata pe bio-vectori particulari, capabili sa circule si sa elibereze complexul de substante “neschimbat” in nucleul celulei, asigurand astfel o eficacitate fara precedent.

  INALTA TEHNOLOGIE

  - Aceasta incapsuleaza substantele active inauntru si le transporta in cele mai profunde straturi ale pielii.

  - Imita, ca structura si compozitie, membrana celulara, crescand nivelurile de penetrare si difuziune.

  - Creaza un efect la suprafata, imbunatatind astfel aspectul si atingerea.

  REPARA SI PROTEJEAZA INTEGRITATEA GENOMULUI PIELII

  Stimuleaza activitatea genelor responsabile cu repararea ADN-ului si previne leziunile viitoare, incetinind procesul de imbatranire prematura. Permite genelor implicate in repararea daunelor cauzate spiralei duble de ADN sa coordoneze in mod eficient metabolismul celular. Astfel reduce pierderile cauzate de radiatiile UV si imbunatateste calitatea tesuturilor si aspectul lor, prevenind aparitia ridurilor.

  PRELUNGESTE LONGEVITATEA SI VITALITATEA CELULARA

  Reactiveaza regenerarea si reinnoirea celulara in straturile bazale ale epidermei, rezultand o mai mare productie de kerationocite. Tesutul epidermal devine mai subtire, mai dens si mai rezistent agresiunilor din mediul extern.

  INTARESTE MATRICEA EXTRACELULARA

  Reface legatura epiderma-derma si stimuleaza fibroblastele, realizand o crestere in calitatea si cantitatea de colagen si elastina. Pielea isi reface elasticitatea si soliditatea, iar ridurile profunde si liniile de expresie scad substantial.

  ACTIUNE ANTIOXIDANTA

  Neutralizeaza radicalii liberi contribuind la capacitatea de aparare a pielii si intarzie procesul de imbatranire.

 • Linia Albire Ultimate...

  LINIA ULTIMATE W+ WHITENING SOLUTION – Linie cosmetica imbogatita cu “Meso white complex”, o combinatie única de substante active  indicata in  tratamentele de albire pentru a preveni  si atenua  culoarea  petelor si aparitia ridurilor fine.

  Pe langa cele 4 linii dedicate stadiilor de imbatranire ale pielii, Mesoestetic a conceput gama Ultimate Whitening, ce are ca obiective oferirea de albire si luminozaitate pielii expuse la radiatiile solare sau care sufera de pigmentari cauzate de acumularea de melanina.

  Ultimate Whitening este o linie cosmetica imbogatita cu ” mesowhite complex”, o combinatie unica de substante active cu tripla actiune:

  ALBIRE SI LUMINOZITATE

  - inhiba enzimele  implicate  in procesul de sinteza al melaninei

  - uniformizeaza si clarifica nuanta pielii, atenuand aparitia petelor

  - reduce efectele stresului datorate mediului inconjurator

  - stimuleaza reinoirea celulara , elimina acumularile de  melanina

  ANTIAGING SI HIDRATARE

  - atenueaza ridurile si liniile de expresie, imbunatateste textura pielii si minimizeaza dimensiunea porilor

  - actioneaza ca si o bariera naturala imbunatatind functiile pielii      

  PREVINE SI PROTEJEAZA

  - puternica  actiune antioxidanta

  - protejeaza impotriva radiatiilor UV si a poluarii

pe pagină
Arata 1 - 12 din 20 produse
Arata 1 - 12 din 20 produse